bewoners

Een greep uit de bewoners van Valkcity

Bo Bo

Verliefd werd ik op hem toen ik hem op de vogelbeurs in Zwolle zag.  We hoefde niet lang na te denken en namen hem mee naar huis. Hij is geringd en geboren in 2004. Bo is vele jaren gelukkig geweest met zijn partner Luna, een lutino pop. Zij hebben samen vele (pleeg)kinderen opgevoed. Helaas is zij in 2015 overleden. Bo is een knappe zwaar bonte cinnamon witmasker man, hij is in de volière opnieuw verliefd geworden op een lieve jonge bonte pop. In 2017 doen zij zelfs mee aan de kweekronde. Ik hoop dat Bo nog een tijdje bij ons mag blijven.

Crush Crush1

Een wildkleur man split voor bronze-fallow. Hij heeft sinds een paar jaar een partner in Shanti gevonden. Eerst dacht ik dat ik hem niet meer voor de kweek in zou zetten. Crush is geboren in 2006, maar zijn pop Shanti komt uit 2002 en dan vind ik een pensioen toch wel de bedoeling. Echter werd dit koppel zo gestrest als ze in het andere verblijf zaten en de broedblokken zagen of de jonge vogels hoorde piepen, dat ik ze toch in de kweekgroep houd met een mogelijkheid tot een klein nestje.

Shanti

Shanti

Een prachtige opaline cinnamon pop uit 2002. Ze vormt een setje met Crush.


Blu

Een witmasker man, zoon van Sam en Missy dus split voor bont, cinnamon en kanssplit opaline. Hij kan zo mooi versieren, moet altijd erg om zijn manieren lachten. Hij heeft de prachtige Jewel als vrouw uitgekozen. Ik denk dat ze voor zijn charme viel 😉 Beide zorgzame ouders, die jaarlijks mee mogen doen met het kweekseizoen.

Jewel

Een prachtige bleekmasker lutino. zij vormt samen met Blu sinds 2012 een koppel.

SebastiaanSebastiaan2

Hoe mooi kan je zijn? Nou Sebasitiaan is echt een prachtvogel om naar te kijken. Hij vormde jarenlang met Ariel een trouw koppel. Toen Ariël in 2017 op 16 jarige leeftijd overleed, vond hij in  Belle een fijne vriendin. Hij heeft wat moeite met kijken de laatste tijd, dit komt door zijn leeftijd vermoed ik. Belle helpt hem goed, waardoor hij zich nog prima door de hele volière kan verplaatsen.
Sebastiaan heeft de mutatie: Opaline cinnamon geelwang bronze-fallow bont.


SamSam1

Deze mooie bonte valk hebben we op 18 september ’04 op de vogelmarkt in Zwolle gevonden. Door zijn mooie tekening konden we hem niet weerstaan. Hij is van 2004, maar ongeringd. Sam is de stoere bonte valkparkiet in de volière. Echter heeft hij maar een klein hartje en is al jaren de lieve partner van Missy. Zij hebben al vele kinderen opgevoed, waarvan ik er al een aantal gehouden heb.

MissyMissy

Ze is vermoedelijk in 2002 geboren en heeft een pittig karakter :). Sam is haar man en die twee passen perfect bij elkaar. Verder is ze echt prachtig en heeft in het verleden verschillende prijzen gewonnen. Conditioneel blijft ze sterk en heeft een drang naar het krijgen van kinderen. Per jaar zullen we kijken wat voor haar nog verantwoord is.

SweetSweet

Dit is ons allereerste jong van de kweek van 2005. Het is een opaline/(x1 cinnamon, X2 lutino) en kanssplit witmasker. Deze eerste kweekvogel in ‘Valkcity’ wilde ik uiteraard graag houden. Hij heeft liefde gevonden in meerdere partners, nee geluk had hij niet dat ze lang bij hem mochten blijven. Hij valt ook een beetje op de ‘pech’vogels. Zijn eerste pop hadden we uit een brand opgevangen en daar wel een klap aan overgehouden. Hope, zijn tweede partner was ongeveer even oud, maar een nieraandoening zorgde ervoor dat ze niet heel oud mocht worden (13) Een lieve pop in de binnenvolière lijkt op dit moment zijn hart te veroveren.

LuïzLuiz

Een prachtige bonte witmasker man, een zoon van Tickle en Toya die eind 2011 geboren is. Hij is vrijgezel, maar vermaakt zich prima in de volière.

EvaEva1

Een opaline pop met waarschijnlijk enkel een split voor bronze-fallow. Ze is eigen kweek en hoop dit jaar een leuke man voor haar gevonden te hebben

Tickletickle toya 2015-04-26 12.37.15

Deze opaline witmasker bonte man is geboren op 14 juli 2005, een beauty:).
Een echte lieve valk, een charmeur en al vele jaren een trouwe partner van Toya.

Toya
Op 16 februari ’06 kwam deze mooie witmasker bonte in valkcity wonen. De vorige eigenaar had gehoopt dat het een man zou zijn, maar ze bleek een pop. Ze is niet tam, maar ook niet wild. Ze komt over als een hele rustige pop die alles al gauw prima vind. Ze is geboren in 2004 en is een mooi en lief setje samen met Tickle.

Er verblijven nog meer vogels in onze buiten- en binnenvolière. Dit is een selectie